DUYARLILIK

Okul Komutanlığı Genç Teğmenlere Soruşturma Açtı mı?

Hakim Albay (E) Ahmet Zeki Üçok, Okul Komutanlığı Genç Teğmenlere Kendi İçerisinde İdari Bir Soruşturma Açmış.

Kara Harp Okulu Komutanı'nın, mezuniyet töreninin ardından kılıçlarını kaldırıp "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan ve ardından yemin metnini okuyan teğmenleri çağırıp, "Neden böyle bir şey yaptınız? Herkes bu olayları konuşuyor. Yapmamalıydınız" dediği öne sürüldü. 

(Üstelik mezun olan her subayımızın Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta heyetinin önünde, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmetler Kanunu’nun 37’inci maddesinde ifade ve ihata edilen yemini yüksek sesle icra ettikleri herkesin malumudur.)

İddiaya göre; dönem birincisi olan ve yemin metnini okutan Teğmen Ebru Eroğlu, komutanına, "Biz Atatürkçüyüz. Hiçbir cemaat ve tarikatla ilgimiz olmadığını herkes gördü. Yaptığımdan pişman değilim" yanıtını verdi.

Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki ÜÇOK,"Anladığım kadarıyla okul komutanlığı kendi içerisinde idari bir soruşturma açmış gibi. Umarım sosyal medya trollerini tatmin için bu başka tarafa evrilmez, göreceğiz bakalım.” diyerek Genç Teğmenlere açılan idari soruşturma ile ilgili haber vermiş oldu.

Tüm bu süreç;  17 Kasım 2021 tarihinde, İstanbul'da özel bir üniversitede  düzenlenen Uluslararası Öğrenci Festivali   ellerinde kılıç ve bıçak bulunan grubun görüntülerini hatırlattı.

İlgili Üniversitenin Basın ofisi, 17 Kasım 2021 tarihinde, Uluslararası Öğrenci Festivali yapıldığını, görüntülerin de o festivalde kaydedildiğini belirtti. Festivale, 29 ülkeden öğrenci katılmış. Öğrenciler etkinlikte kültürlerini, dillerini, yemeklerini ve geleneksel müzik ve danslarını göstermiş" şeklinde açıklama yapmıştı.

Peki Bu öğrencilere Okul içinde yada Savcılıkça herhangi bir soruşturma açıldı mı?