BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep'te de kutlandı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yapılan çelenk koyma töreninde dikkat çeken anlar yaşandı.

Tören alanında Hamas'ın öldürülen eski lideri İsmail Heniyye posterlerinin bu önemli gün itibaıyle hâlihazırda asılı durması tepkilere neden oldu.

Gaziantep’te, 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni için belirlenen Demokrasi Meydanı’nda Türk bayrağı ve Atatürk resmi yerine Hamas’ın öldürülen lideri İsmail Haniye’nin posteri yer aldı. Tören alanına gelen vatandaşlar duruma tepki gösterdi, gaziler de alanı terk etti.

Şahinbey Belediye Meclisi CHP grup başkan vekili Hasan Şencan ve bir grup “ Bu posterin burada ne işi var bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı” diyerek tepki gösterirken posterlerin indirilmesini istedi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posteri yer almazken, Hamas lideri İsmail Haniye’nin dev posterlerinin asılması büyük tepki çekti. Tam bir skandalın yaşandığı tören alanında CHP Gaziantep Milletvekilleri Hasan Öztürkmen, Melih Meriç, İl Başkanı Reis Reisoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, duruma tepki göstererek Haniye posterlerini indirttiler.

HANİYE POSTERİNİ İNDİRİP ATATÜRK POSTERİ VE TÜRK BAYRAĞI ASTILAR

İndirilen Haniye posterlerinin yerine ise Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Atatürk posteri ve Türk Bayrağı asıldı. 

MERAK EDİYORUZ...!

İsmail Haniyye posterinin tören günü asılmadığı, Hamas liderinin şehit edildiği günden bu yana aynı yerde olduğu bilgisi alınmasına rağmen Ongun Haber, Zafer Bayramı için Valilikçe belirlenen alanda neden TÜRK BAYRAĞI  ve ATATÜRK POSTERİ'nin bulunmadığını ve  bir aydır burada olsa bile bu özel günde neden Hamas’ın öldürülen lideri İsmail Haniye’nin posteri yer aldığını merak etmektedir.

Kaynak: ONGUN HABER