Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarihinde bir ilk yaşandı ve bu seneki Harp Okulları'nın mezuniyet törenlerinde kadınlar damga vurdu.

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara, Deniz ve Hava harp okullarında mezuniyet törenleri gerçekleştirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde ilk kez 3 okulu da kadın teğmenler birincilikle bitirdi.

TSK tarihinde bir ilk: Kara, Hava ve Deniz Harp okullarını kız öğrenciler birincilikle bitirdi - 1

General ve Amiral Atamaları Resmi Gazete'de General ve Amiral Atamaları Resmi Gazete'de

Kara Harp Okulu'nda Ebru Eroğlu, Deniz Harp Okulu'nda Şeyda Yıldırım ve Hava Harp Okulu'nda İkra Kuyumcu devre birinciliğini alarak tarih yazdı.

seyda-yildirim.jpg

Deniz Harp Okulu birincisi Şeyda Yıldırım

Üç okulun da birincisi kadın teğmenler, diplomalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

seyda-yildirim-2.jpg

'BİZİM İÇİN ŞEREF NİŞANESİ'

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gerek Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde gerek Deniz Harp Okulu mezuniyet töreninde gerekse Hava Harp Okulu mezuniyet töreninde birincilikleri kızlarımız aldı. Bu tabii bizim için ayrı bir şeref nişanesi. Demek ki kızlarımız başarır, başarılı olmanın ötesinde özellikle de asker olarak başarır" dedi.

ebru-eroglu-001.jpg

Kara Harp Okulu birincisi Ebru Eroğlu

MEZUN OLDUĞU LİSEDEN TEBRİK MESAJI

Hava Harp Okulu devre birincisi İkra Kuyumcu için 2020 yılında mezun olduğu İzmir Amerikan Lisesi tebrik mesajı yayınladı.

ikra-kuyumcu.jpg

Hava Harp Okulu birincisi İkra Kuyumcu

Mesajda, şu ifadeler yer aldı:

"Zafer Bayramımızı coşkuyla kutladığımız bu anlamlı günde aldığımız haberle mutluluğumuz daha da katlandı. Zekası, öğrenme isteği ve yüksek algısıyla ACI’da iz bırakan öğrencilerimizden olan 2020 mezunumuz İkra Kuyumcu Hava Harp Okulu’nu birincilikle bitirerek bizleri gururlandırdı. Mezunumuzu kutluyor, seçtiği yolda çok güzel yerlere geleceğine inanıyoruz. Yolun açık olsun İkra!"

ikra-kuyumcu-2.jpg

Kaynak: ONGUN HABER