Sağlıklı büyümede 'beslenme çantaları' en büyük güç... İş, velilere düşüyor! Sağlıklı büyümede 'beslenme çantaları' en büyük güç... İş, velilere düşüyor!

Çanakkale Eceabat'ta çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangını ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ekiplerin müdahalesinin sürdüğünü belirtti.

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde saat 16.00 sıralarında çıkan orman yangınına ilişkin ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Ayrıca İzmir, Manisa ve Çanakkale'de çıkan orman yangınlarının söndürülmesi için çalışma başlatıldı. Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde çıkan orman yangınının söndürülmesi için ekipler müdahaleye başladı. İzmir'in Bornova ilçesinde de dün iki ayrı bölgede yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına karadan ve havadan müdahale edilirken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çalışmalara ilişkin bilgi paylaştı.

Orman yangınıyla ilgili Tarım

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yine anız yakılmasıyla başlayan ve ormana sirayet eden yangına; 9 Uçak,  6 Helikopter ve  67 kara aracının 362 Orman Kahramanı  ile müdahale edildiğini kaydetti.

Hatırlanacağı gibi Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada da, Çanakkale Boğazı gemi trafiğinin, söz konusu yangın nedeniyle kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askıya alındığı duyurulmuştu.

Yangına 2 uçak ve 3 helikopterle havadan, 6 arazöz ve orman işçileriyle karadan müdahale edilerek kontrol altına alındı. Manisa'nın Kula ilçesinde çıkan orman yangınına da ekipler müdahale için harekete geçti.

Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyürken, çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye 2 helikopter, 2 uçak, 10 itfaiye, 20 traktör, 4 arazöz, 3 su tankeri ve çok sayıda orman işçisi sevk edildi. Kula'daki yangın 5 saatte söndürülürken toplam 10 hektar alan küle döndü.

Kaynak: ONGUN HABER