Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Abbas'ın ziyaret davetine icabet etmediğini ve bu nedenle "özür dilemesi gerektiğini" söylemişti.

Filistin Yönetimi’nin resmi haber ajansı WAFA’da yer alan habere göre, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Abbas'ın yakında Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunarak Erdoğan ile görüşeceğini belirtti.

Euronews'in haberine göre Mustafa, ziyaretin zamanlaması için görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Mustafa ayrıca Abbas'ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'tan Meclis'te bir konuşma yapması için davet aldığını ve bu konuşmanın planlanması için iki ülke arasındaki resmi diplomatik iletişimlerin devam ettiğini belirtti.

Filistin halkına göre, Filistin Ulusal Yönetimi yolsuzluklara batmış, varlığı zarar veren bir yapı. Bu yapının başkanı Mahmut Abbas’tan sonra, neler olabileceği üzerine çizilen senaryolarsa hiç parlak değil.

mahmud abbas filistin ermenistan

Mahmud Abbas'ın; Türkiye Cumhurbaşkanı'nın davetine birden bir karar değiştirerek icabet'ine  karşın bazı duyarşı bürokrat ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden  "Kıbrısta Türkiye'yi işgalci olarak nitelendiren, Ermnistan'ın Başkenti Erivan'da Sözde Soykırım anıtına çelenk koyan ve FKÖ yönetimi olarak Sizde Ermeni Soykırımı"nı resmi olarak tanıyıp anma pulları bastıran, Abbas ile ilgili ilginç bilgiler alındı. 

Türkiye tarafından devlet olarak tanınan FİLİSTİN, 40 yıldır Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini devlet olarak TANIMAMAK’da ısrar eden devletler arasındadır.   Filistinlilerin pkk’nın kuruluş aşamasında pkk’lı teröristlere kendi kamplarında savaş eğitimi vermişlerdir. pkk’lı teröristler 1982 yılında İsrail’in işgalinde Filistinliler’le yan yana savaşmışlar ve 11 pkk'lı terörist ölmüş, 15’i de İsraile esir düşmüştür.  

1980’li yıllarda pkk ile Filistinli Navaf Havetma’nın gerillaları ortak bir kamp yapmışlar ve birlikte bu kamplarda eğitim görmüşlerdir. Daha sonra bu kamp tamamen pkk'lı teröristlerin kampı olarak “Mahsum Korkmaz Akademisi” olarak anılmıştır. 1992’de kapatılana kadar Mahsum Korkmaz Akademisi’de PKK teröristler eğitim görmüşlerdir. Kısaca pkk kuruluş ve gelişmesinde Filistin örgütlerinin, Filistin halkının desteği ve katkısı vardır. (https://www.turkishnews.com/tr/content/2017/12/15/sozde-ermeni-soykirimini-taniyan-filistinliler-icin-ayaklandik/)

https://tr.armradio.am/2024/06/21/filistin-ulusal-yonetimi-ermenistana-tesekkur-etti/?doing_wp_cron=1722284704.6945440769195556640625 )

https://x.com/m_cemilkilic/status/1393156496901423106 )

Kudüs’te Ermenistan yerine Ermeni isminin verildiği bir cadde mevcut. Kudüs Ermeni Patrikhanesi“nin () önünden geçen caddenin adı “Ermeni Patriği Sokağı” (“Armenian Patriarchate Street”) şeklinde.

Kudüs Ermeni Patrikhanesi harita

Kudüs Ermeni Patrikliğinin adresi internet sitesinde “Armenian Patriarchate Street 87 Jerusalem Mail: P.O.Box 14235 Jerusalem Old City 9191141 ISRAEL” şeklinde sunulmuş.

Kudüs Ermeni Patrikhanesi

Bahsi geçen sokağa Kudüs Ermeni Patrikliği adının verilmesinin sebebi de bölgenin sakinleri ve tarihî ile ilgili. Kudüs’ün eski şehir olarak adlandırılan 4 kısımdan oluşan sur içi bölgesinin güneybatı bölgesi “Kudüs Ermeni Mahallesi”  (“Armenian Quarter“) olarak nitelenmektedir.

filistin ermeni hatıra pulu

Son Olarak Mahmud Abbas,Çin lideri Şi Cinping’in özel davetiyle ile 13 Haziran’da gittiği Pekin’de Xi ve kurmayları ile özel görüşmeler gerçekleştiren ve 15 Haziran 2023 tarihinde iki ülke liderlerince gerçekleştirilen basın toplantısında, Uygurlar ile ilgili dünyaca görülmekte olan periyodik hak ihlalleri ve zulüm içeren politikaların, insan hakları meseleleri olmadığını, bunun şiddet içeren terörizme karşı, radikalleşmeden uzaklaşma ve ayrılıkçılık karşıtlığı ile mücadele meseleleri olduğunu söyledi.

Ayrıca; “Filistin, Sincan ile ilgili meseleler bahanesiyle Çin’in iç işlerine müdahaleye kesinlikle karşı çıkıyor” ifadelerini kullanan Abbas'ın Türkiye ziyaretinde nasıl karşılanıp,ağırlanacağı merak konusu oldu,

Okul Komutanlığı Genç Teğmenlere Soruşturma Açtı mı? Okul Komutanlığı Genç Teğmenlere Soruşturma Açtı mı?

SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ. 

Kaynak: ONGUN HABER