Türkiye'ye Yeniden Mülteci Akını Tehlikesi Yaklaşıyor... Türkiye'ye Yeniden Mülteci Akını Tehlikesi Yaklaşıyor...

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından kamu işçileri arasında yapılan ankette yer alan soruların bazıları, işçiler arasında tartışma yarattı. TC kimlik numaraları da istenen işçiler, “Fişlenecek miyiz” kaygısı taşıyor.

Bir benzerine ANASOL-D Hükümetinin düşmesinden bir ay önce rastlanılan 88 soruluk işçi ve memur anketinde sorulan sorulara çalışanların büyük bir kısmının rağbet göstermediğ alınan bilgiler arasında.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Cumhurbaşkanlığı, Meclis, bakanlıklar, yerel yönetim, yargı gibi alanları kapsayan ve ilk defa yapılan bu anketin, “Kamu kurum ve kuruluşları ile iştiraklerinde geliştirilmeye açık bulunan hususların belirlenmesi” amacıyla yapıldığını aktardı. Kamu çalışanlarının çalıştıkları kurumların sorulduğu soruyla başlayan ve eğitim düzeyi, istihdam türüyle devam eden ankette yer alan şu sorular ise dikkat çekti: “Çalıştığım kuruma sadakat göstermenin görevim olduğunu düşünüyorum”, “Çalıştığım kurumun amaçlarına inanıyorum”, “Çalıştığım kurumda adaletli bir ücretlendirme sitemi olduğunu düşünüyorum”, “Çalıştığım kurumda terfi ve atamalar liyakate göre yapılır”, “Kurum içi veya kurum dışı farklı birimlere geçiş işlemi adildir”, “Amirlerime gerektiğinde rahatlıkla ulaşabiliyorum”, “Amirlerimin fikirlerime değer vermediğini düşünüyorum”, “Çalıştığım kurumda farklılıklara değer verilir”, “Çalıştığım kurumda kararlar şeffaf bir şekilde alınır”, “Çalıştığım kurumda üst yönetim etik değerlere uygun hareket eder.”

Hükümet kamuda performans sistemine geçmek için hazırlık yaparken, ankette de memurdan çalıştığı kurumda performans değerlendirmesi yapılıp yapılmadığı hakkında bilgi isteniyor. Çalışılan kurumda başarıların ödüllendirilip ödüllendirilmediği soruluyor. Kurumdaki terfi ve atamaların liyakate göre yapılıp yapılmadığı hakkında bilgi isteniyor. Ankette memurlara, “çalıştığım kurumda kritik pozisyonlar yedeklenir” ifadesine katılıp katılmadıkları da soruluyor. 

Memurlardan, birlikte çalıştığı kişilerin birbirlerine nezaket kuralları içerisinde davranıp davranmadıkları sorusuna yanıt isteniyor. Amirlerin çalışanların fikirlerine değer verip vermediği de ankette yanıt istenilen sorular arasında yer alıyor. Memurlardan, çalışılan kurum ile özel sektör kuruluşları arasındaki iletişimden memnun olup olmadıkları hakkında kanaat belirtmeleri isteniyor. İş yükünün ağırlığı, çalışılan birimdeki personel sayısının yeterli olup olmadığı, kurumda yapılan tüm işlerin yazılı hale getirilip getirilmediği, kararların şeffaf bir şekilde alınıp alınmadığı, sağlıklı işleyen bir denetim sistemi olup olmadığı, disiplin mekanizmalarının düzgün işletilip işletilmediği de yine yanıtı istenilen sorular arasında bulunuyor. 

İşin daha iyi yapılabilmesi için bürokrasinin azaltılmasını düşünüp düşünmediği, çalışılan kurumda üst yönetimin kurumun değerlerine ve etik değerlere uygun hareket edip etmediği hakkında da memurlardan görüş isteniliyor. Değişikliklerin kurum performansını olumlu etkileyip etkilemediği hakkında görüş belirtmesi istenilen çalışanlara, “beraber çalıştığım kişiler değişikliklerden memnundur” görüşüne katılıp katılmadıkları da soruluyor. Sorular dışında memurlardan ankete eklenmesini istedikleri konu başlıklarını da yazmaları talep ediliyor.

(CUMHURBAŞKANLIĞI YÜCE MAKAMLARI VE KIYMETLİ ÇALIŞANLARI DAHA ON YIL KADAR ÖNCE FİŞLENİP SUÇSUZ YERE GÖZALTINDA İŞKENCE İLE SORGULANIP, İSTİKBALLLERİNDEN OLDUKLARI GÜNLERİ UNUTMASINLAR, FİŞLEYEN GÜN GELİP FİŞLENİVERİYORLAR...)

Editör: Haber Merkezi