FETÖ davasında yargılanan iş adamları Serdar Seyitoğlu ile amcası Mustafa Seyitoğlu Anayasayı ihlal ve örgüt üyeliği suçlarından beraat etti.
FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Serdar Seyitoğlu ile tutuksuz yargılanan amcası Mustafa Seyitoğlu, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “Terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla ilk kez hakim karşısına çıktı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ, BERAAT ETTİ
FETÖ kapsamında tutuklu bulunan ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ile "Terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan işadamı Serdar Seyitoğlu'nun tahliyesine karar verildi.

YURTDIŞI SEYAHATLERİ TİCARİ AMAÇLIYMIŞ...
Kendisi ve mesai arkadaşlarının yoğun yurtdışı seyahatleri yaptığını anlatan Seyitoğlu, “Yurtdışı seyahatlerimiz ticaret amaçlıydı. FETÖ suçlamalarını kabul etmiyorum. FETÖ lideri ile görüşmedim. Hiçbir irtibatım olmadı. Hediye de almadım” dedi.
'İŞLERİM BOZULDU, ŞİRKETİM YÜZDE 50 KÜÇÜLDÜ' (VAH VAH YAZIK!!!)
FETÖ ile bağlantılı hiçbir yere şahsı ya da şirketi adına bağış vermediğini söyleyen Serdar Seyitoğlu, “Mütevelli heyetinde ‘abi’ olduğum iddialarını kabul etmiyorum. Bir de tutuklandıktan sonra, ‘Adliye imamı yakalandı’ şeklinde haberler çıktı. Bu davanın adliye ile ne alakası var” dedi. Tutuklandıktan sonra basında çıkan haberler yüzünden işlerinin bozulduğunu ve şirketinin yüzde 50 küçülmeye gittiğini anlatan Seyitoğlu, “150 suçsuz vatandaşımız işsiz kalmıştır” dedi.
İDDİANAME VE CEZA TALEPLERİ
İddianamede, sanıklar Mustafa Seyitoğlu ve Serdar Seyitoğlu'nun “cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan on beşer yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. 
FETÖ'nün yapılanması ve eylemlerine yer verilen iddianamede, sanıkların örgüt lehine faaliyette bulundukları anlatıldı.

FETÖ LİDERİ BAŞ TERÖRİST GÜLEN'DEN 'ÖDÜL'
Soruşturma kapsamında 28 Ekim 2016'da tutuklanan Serdar Seyitoğlu hakkında savcılıkça hazırlanan sevk yazısında, Serdar Seyitoğlu'nun, Gaziantepli Habeş Seyitoğlu Baklava şirketinin ortağı ve genel müdürü olduğu belirtilerek, şüphelinin "himmet" adı altında iş adamlarından para toplayıp örgüte aktardığı ve toplanan paraların büyük rakamlara ulaşması nedeniyle örgüt elebaşısı Fetullah Gülen tarafından kendisine ödül olarak plaket, takke, seccade ve tespih gönderildiği kaydedilmişti.

ETKİN PİŞMANLIKTAN DA FAYDALANMAK İSTEMEDİĞİ HALDE...
Şüphelinin amcası ve şirket ortaklarından iş adamı Mustafa Seyitoğlu'na da aynı FETÖ soruşturması dosyasından işlem yapıldığı anımsatılan yazıda, Serdar Seyitoğlu'nun ifadesinde örgütsel bağlarını ve eylemlerini anlatmaktan imtina ettiği, etkin pişmanlıktan faydalanmak istemediği yer almıştı.
TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ
Savunmaların ardından ara kararını veren mahkeme heyeti tutuklu sanık Serdar Seyitoğlu’nun tutuklulukta kaldığı 7,5 aylık süreyi ve suç vasfının değişme ihtimalini dikkate alarak tahliyesine karar verdi.Kararı mahkeme salonunda duyan vayandaşlar;"FETÖ'den Anadoluda görev yapan üç beş salak devlet memurndan başka kim kaldı içerde diye yüksek sesle yorum yaptılar.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENİYORDU
Serdar Seyitoğlu’nun “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ile “Terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapsi isteniyordu.1950 yılında Gaziantep’ten İstanbul’a göç eden Habeş Seyidoğlu tarafından kurulan 1952’den sonra mağazalaşmaya başlayan Seyidoğlu’nun Hadımköy Organize Sanayi Bölgesi’nde de fabrikası bulunuyor.   

                                                                                                                     GÜLLÜOĞLU İÇİN İTİRAZ                                                                                                                                                                                                                      Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle hâkimliğe sevk edilen TUSKON Başkan Yardımcısı Rana Tezcan Açıkgöz ve Nejat Güllü’nün de aralarında bulunduğu 38 şüphelinin serbest bırakılmasına itiraz etti. Soruşturmayı yürüten savcılık, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” ve “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan hakimliğe sevk ettiği ancak adli kontrol şartıyla serbest kalan 38 şüpheli için hâkimliğe itiraz dilekçesi gönderdi. Şüphelilerin, tekrar tutuklanmaları istendi.                     KAVURMACI DA TAHLİYE EDİLMİŞTİ
Kadir Topbaş’ın FETÖ’den tutuklu damadı Ömer Faruk Kavurmacı da iki hafta önce tahliye edilmişti.Önce Kavurmacı,Sonra Baklavacı, Hayırdır Bir Sofra mı Kuruluyor!?

Bakan Yerlikaya'dan 12 Bin Yeni Polis Alımı Müjdesi Bakan Yerlikaya'dan 12 Bin Yeni Polis Alımı Müjdesi

KAFALAR ÇOK KARIŞTI...

Editör: Haber Merkezi