Türkiye yeniden seçim sath'ı mahalline doğru hızla ilerlerken AK Parti tarafından güven sağladıkları için görev başına getirilip bürokrat yapılan şaibeli ama kendilerini ilişkileri ve reveransları yahut referansları ile iyi saklayabilen, bir kaç genel merkezde abileri, ablaları olan malum şahıslar bu seferde çok zamandır bilindiği ve müdahale edilmediği halde birden bire temcit pilavı gibi kamuoyuna servis edilen makam saltanatı haberleri ile Rektör ataması yapan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve İktidar'a Asimetrik Psikolojik yeni bir harekat yapılıyor.

Bu harekat iktidar kuvvetinin içinden de destek buluyor, haberi EMROLUNDUĞU GİBİ DOSDOĞRU OLMAK adına belgeleri ile yayınlamak zorundayız.

108 devlet üniversitesi arasında 90. sırada olan Siirt Üniversitesi'nin Rektörü Murat Erman için, "süper lüks araç" ihalesine çıkıldı. 28 aylığına kiralanacak araç için tam 30 özellik sıralandı. Özellikler arasında, “Yabancı menşeli,, siyah renkli, 4×4 dizel motor, 2000 cc, en az 190 beygir güç, start stop, ısıtmalı koltuklu, uydu telefonlu, saatte 232 kilometre yapabilecek nitelikte ve 0-100 kilometreye 8.2 saniyede çıkabilen” kriterleri yer aldı.

Lüks makam ihalesi ile gündeme gelen Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman için Ankara Esenboğa Havalimanı'nda 24 saat araç bekletiliyor. Bir cip de üniversitenin kapısında duruyor.

01szt13_izm_sehir-1.jpg

365 gün 24 saat otoparkta ‘nöbet' bekleyen aracı, Rektör Erman'ın Ankara ziyaretlerinde kullandığı öne sürüldü. Bu aracın 2018 fiyatı ortalama 120 bin lira. Yine üniversiteye ait Ford Kuga Jeep de üniversitede kullanılıyor. Rektör Erman'ın bu cipi de “makam aracı” olarak kullandığı belirtildi. Bu aracın 2018 fiyatı da ortalama 150 bin lira.

01szt13_izm_sehir-2.jpg

01szt13_izm_sehir-3.jpg

"ÖĞRENCİ İÇİN BEKLETİYORUZ"

Üniversite yetkilileri, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda araç bekletildiğini doğruladı ve “Ancak rektörümüzün makamı olarak değil. O cip ve Ankara'da havaalanında bekletilen araç, üniversite hizmetlerinde kullanılmak içindir. Müsabakalara katılan öğrencilerimiz, üniversite yetkililerimiz Ankara'ya geldiklerinde o araçla hareket ediyorlar. O yüzden orada bekletiliyor. Resmi kayıtlara bakarsanız sayın Rektör'ün bir tek makam aracı görünmektedir. O da, yeni alınan araç” dedi. Makam aracı ihalesinde istediği aracın detaylarını “Yabancı menşeli, dizel, siyah ve saatte 232 km hız yapsın, 4×4, 4 bin 932 mm., genişliği bin 874 mm, yüksekliği bin 455 mm olsun” diye tarif eden Erman tartışmalar üzerine ise “Sanki Ferrari. Her rektörlükte olan bir otomobil bu” diye sitem etmişti.

Aynı tarihlerde Rektör Erman'ın üniversitede tasarruf yapılmasını istediği ortaya çıktı.

"PENCERELER VE ELEKTRONİK CİHAZLAR KAPALI TUTULSUN"

Akademik ve idari bütün personele tebliğ edilen tasarruf talepleri ile "pencerelerin sürekli kapalı tutulması ve hem odalardan hem de sınıflardan çıkılırken ışıkların, klimaların, elektronik cihazların kapatılması" istendi.

Rektör Murat Erman adına, rektör yardımcısı Nihat Şındak imzasıyla yayınlanan tasarruf tedbirlerini uygulayan kimi öğretim üyeleri, kendileri tasarruf yaparken rektör Murat Erman'ın 450 bin liralık makam aracı kiralamasına tepki gösterdi.

VARAN 2: AKSRAY ÜNİVERSİTESİ

Zekat Parasıyla Rektöre Makam Aracı!

Aksaray Üniversitesi Rektörü’nün makam aracı için, bir işadamından 100 bin lira bağış alındığı ortaya çıktı. Bağışı yapan S.E.Y., “Zekat olarak verdik. Başka yere gideceğine üniversiteye gitsin dedik” diye konuştu.Siirt Üniversitesi'nin Rektör Murat Erman'ın kullanması için lüks makam aracı kiralama ihalesine çıkması ses getirmişti. Benzer bir olayın Aksaray Üniversitesi'nde de yaşandığı ortaya çıktı. Rektör Yusuf Şahin'in makam aracı için Konyalı bir işadamından bağış olarak 100 bin lira alındıSözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; belgede, “Araç alınmak üzere bağış” ifadesinin yer aldığı görüldü. Üniversitenin 26 Nisan 2017 tarihli yazısında, bağış dilekçesi ve rektörlüğün 100 bin liralık bağışı kabul ettiği vurgulandı. Bağış sonrası Şahin'e Audi A6 Quattro marka araç alındı.Aracın bugünkü değeri ise 750 bin lirayı buluyor.Bağış sahibi işadamı S.E.Y. konuyla ilgili şöyle dedi: “Bu bağışı, zekat olarak verelim diye düşündük. Önceki makam arabası sıkıntılıymış sanırım. Bana, ‘Yardımcı olursanız seviniriz' dediler. Makam arabası öğrencilerin iaşesinden alınacağına, biz de hayır için bağışta bulunalım, dedik.”İşadamı, “Siz Konya'da faaliyet gösteriyorsunuz, neden Konya'daki üniversitelere değil de Aksaray'dakine bağış yaptınız?” sorusuna “Aksaray da Konya'nın ilçesiydi. Konya Selçuk ise zengin bir üniversite. Aksaray'a verip hayır işledik. Yoksa üniversiteyle bir ticari ilişkimiz yok” yanıtını verdi.

VARAN 3: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür'e, öğrencilere burs vermek için kurulan Gaziantep Üniversitesi Vakfı’nın 1 milyon değerinde Mercedes hibe ettiği öne sürüldü.Akit'ten kovulan Mehtap Yılmaz'ın eşi Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür ile ilgili iddia tartışma konusu oldu.Hakkında birçok iddia bulunan Rektör Gür’ün daha önce makam aracını değiştirdiği bilinirken, yeni makam aracıyla ilgili çıkan bilgiler dikkat çekti.Millî Gazete’nin ulaştığı bilgilerde, öğrencilere burs vermek için kurulan Gaziantep Üniversitesi Vakfı’nın Rektör Gür’e 1 milyon değerinde Mercedes hibe ettiği ortaya çıktı.Gaziantep Üniversitesi’nde öğrencilere destek için kurulan vakfın, son dönemlerde öğrencilere burs vermediği de belirtiliyor.Araç Tahsis Protokolü’nde, Gaziantep Üniversitesi Vakfı’nın, “Mercedes marka 1 adet binek aracı üniversiteye 2 yıllığına tahsis ettiğine” ilişkin ifadeler yer aldı. Rektör Gür’e Mercedes hibe eden vakfın başkanı Savaş Gürsoy’un ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat görevden alındığı da biliniyor.

ÖĞRENCİLERE BURS VERİLMEMİŞ

Öğrencilere burs vermek amacıyla kurulan Gaziantep Üniversitesi Vakfı’nın Mercedes marka 1 milyon değerinde aracı alıp hibe etmesi soru işaretlerine neden oldu. Vakfın Mercedes marka otomobili bir kamu bankasından promosyon olarak aldığı ifade edilirken, bu aracı Rektör Gür daha sonra makam aracı olarak kullanmaya başladı.Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi Vakfı tarafından yapılan “Araç Tahsilât Protokolü”nde Rektör Ali Gür’ün ve Savaş Gürsoy’un imzası da yer alıyor. Öte yandan Rektör Gür’e Mercedes’i hibe eden vakfın, son dönemlerde öğrencilere burs vermediği de kaydediliyor.

Ali Gür'ün rektör olduğu Gaziantep Üniversitesi hakkında Sayıştay raporu ortaya çıktı. Raporda 4 milyon 984 bin 488 TL eksik olduğu belirtildi.Sayıştay raporları gündem oluşturmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı ve bakanlık raporlarının açıklamasının ardından üniversite raporları da açıklandı.Raporda, hakkında birçok iddia bulunan Prof. Dr. Ali Gür’ün rektörü olduğu Gaziantep Üniversitesi ile ilgili çok konuşulacak bilgiler yer aldı.Kamuoyunu yakından ilgilendiren raporda, kanuna ve mevzuata aykırı kayıtların bulunduğu ve hatalı ödemelerin yapıldığı belirtildi. Raporda, kayıtlı ilaç ve tıbbi malzeme tutarında 4 milyon 984 bin 488 TL eksik olduğu vurgulandı.

TAŞINMAZ KİRALARDA SKANDAL

Sayıştay uzmanlarının aylarca üzerinde çalıştığı ve üniversitede yaptığı inceleme ve denetlemeler sonucunda ortaya konulan raporda, üniversitenin ‘Düzenlilik Denetim Raporu ile Döner Sermaye İşletmesi Raporu’ hazırlandı. 40 sayfalık raporda hatalar ve usulsüzlükler tek tek tespit edilirken, yanlış bilgiler de bir bir raporlandı. Gaziantep Üniversitesi tarafından taşınmaz kiralamalarına ilişkin usulsüzlüklerin bulunduğu belirtilen raporda, üniversitenin kayıtlarda henüz tahakkuk etmemiş taşınmaz kiralarının tahakkuk etmiş gibi ve gerçekleşmemiş gelirlerin ise gerçekleşmiş gibi kaydedildiği tespit edildi.

SAYIŞTAY: 4 MİLYON EKSİĞE RASTLANDI

İlaç stoklamanın konuşulduğu bu günlerde raporda, skandal bilgiler yer aldı. Raporda, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin taşınır kayıtlarında tüketilmediği halde tüketim nedeniyle düşülen ilaçların bulunduğu belirtildi. Eczane, Onkoloji Hastanesi ve ameliyathane gibi birimlerde yeni ambarların tanımlanmış olduğunun da altı çizilen raporda, “2017 yılı bilançosunda 150 ilk madde ve malzeme hesabında kayıtlı ilaç ve tıbbi malzeme tutarı ‘4 milyon 984 bin 488 TL’ eksik gözükmektedir” denildi.

HATALI ÖDEME YAPILDI

Sayıştay’ın detaylı incelemesinde bir başka bulgu daha dikkat çekti. Raporda, Gaziantep Üniversitesi Hastanesi tarafından mevzuata aykırı ek ödeme hesaplaması yapıldığı ve personele doğru ödeme yapılmakla birlikte Hazine’ye ödenen veya ödenmesi gereken tutarlarda hataların bulunduğuna dikkat çekildi. 2016 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda düzeltilmesi istenilen hataları üniversitenin dikkate almadığı, 2017 yılında da bu hatalara devam ettiği belirtilen raporda, “Mavera Kongre ve Sanat Merkezi ile Rektörlük Sporium-spor merkezi faaliyetlerinin döner sermaye işletmelerinin faaliyet alanları kapsamında değerlendirilemeyeceği hususu ile ilgili olarak 2017 yılında üniversite tarafından herhangi bir işlem tesis edilmemiş ve uygulama devam ettirilmiştir” ifadeleri yer aldı.

100 Yıldır Adak Adanan Türbe Boş Çıktı 100 Yıldır Adak Adanan Türbe Boş Çıktı
Editör: Haber Merkezi