Türk şiirinin Beyaz Kartalı, Dedekorkut’u ve “Kelimeler Sultanı” Şair Bahaettin Karakoç,son günlerde yaşadığı yoğun bir tempo sonucu rahatsızlanarak KSÜ Üniversitesi Kardiyoloji Yoğun Bakımında gözetim altına alınmıştı. Rahatsızlığı düzelmeyen Karakoç 16 Ekim 2018 Saat :23:45'de Hakkın Rahmetine Kavuştu.
Kahramanmaraş 5. Kitap Fuarına da katılan, burada okurlarına kitaplarını imzalayan, hayranlarıyla sohbet eden şair Bahettin Karakoç’un vücudu buna dayanamadı. İstifra, tansiyon düşüklüğü ve nabız atışının 40 kadar inmesi sonucu KSÜ Araştırma Hastanesi kardiyoloji bölümüne kaldırıldı. Karakoç’un bir damarına stent takıldı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 23.45 itibarı ile hayata veda etti.
Bahaettin Karakoç'un oğlu, Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarından Oğuz Karakoç, sosyal medya paylaşımı ile babası Bahaettin Karakoç'un hayatını kaybettiğini sevenlerine duyurdu.
Usta şair Bahaettin Karakoç 18 Ekim Perşembe günü Ulu Camide öğlene namazı sonrası kılınacak cenaze namazından sonra Şeyadil Mezarlığına defnedilecek.
Taziye için Telefon Numaraları
Oğuz Karakoç: 0506 700 1717
Bahadır Karakoç :0505 347 8357
Serhat Çetin karakoç:0505 237 8462
BAHAETTİN KARAKOÇ KİMDİR?
5 Mart 1930’da Kahramanmaraş’ın ı Ekinözü İlçesinde doğdu. Beş erkek, dört kız çocuğu vardır. İlköğrenimini köyünde tamamlamıştır. Adana-Düziçi Köy Enstitüsü’nde okudu. Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nden mezun oldu. Kahramanmaraş’taki sağlık kuruluşlarında sağlık memuru olarak çalıştı. Son görev yeri Kahramanmaraş Verem Savaş Dispanseri idi. Buradan 1982 yılında emekli oldu. Çeşitli gazete ve dergilerde yazdı. Kahramanmaraş’ta 1986-1987 yıllarında Dolunay dergisini çıkardı. Her yıl düzenlenen ‘Dolunay Şiir Şölenleri’ni başlattı. Çok sayıda ödül aldı. 1986’da Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ‘YILIN ŞAİRİ’ seçildi. 1989 yılında Kültür Bakanlığı tarafından Türkiye’yi temsilen “Strugua Uluslar Arası Şiir Akşamları Festivali”ne katıldı ve burada bir tebliğ sundu. 1991 yılında Diyanet Vakfı’nca düzenlenen “Münacaat Yarışması”nda “Beyaz Dilekçe” isimli şiiriyle birincilik kazandı. Bahaettin Karakoç’un birçok şiiri değişik formlarda bestelenmiştir.
"Türkçe'nin Uluslararası 2. Şiir Şöleni" için gittiği Almatı'da 1993'te "Büyük Abay" ödülüne layık görülen Karakoç'a, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından 2014'te "fahri doktora unvanı" verildi.
Karakoç, Türk edebiyatında "Dede Korkut" ve "Beyaz Kartal" olarak anılıyordu.
ŞİİR KİTAPLARINDAN BAZILARI:
Mevsimler ve Ötesi, Seyran, Zaman Bir Beyaz Türküdür, Sevgi Turnaları, Ay Şafağı Çok Çiçek, Kar Sesi, İlkyazda, Bir Çift Beyaz Kartal, Menzil, Uzaklara Türkü, Güneşe Uçmak İstiyorum, Beyaz Dilekçe, Güneşten Öte, Dolunay Şiir Güldestesi, Leyl ü Nehar Aşk, Aşk Mektupları, Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman, Ay Işığında Serenatlar, Sürgün Vezirin Aşk Neşideleri, Ben Senin Yusuf’un Olmuşum.