FETÖ'nün 21 Yıllık Dev İstihbarat Arşivi Ele Geçirildi. FETÖ'nün 21 Yıllık Dev İstihbarat Arşivi Ele Geçirildi.

Van'da 200 TL'lik banknotlara PKK'nın 15 Ağustos saldırısını simgeleyen baskılar yapıldı. Eruh ve Şemdinli'de gerçekleştirilen hain saldırıya atıfta bulunan bu 15 Ağustos baskıları ise sert bir tepkiye neden oldu.

Van’da 15 Ağustos baskısı yapılan 200 Türk Lirası sosyal medya platformlarında geniş yankı buldu. Yakında bu paralar dışında alışveriş yapılamaz diye bazı dükkanlara böyle yazılar asılırsa şaşırmayın...

200, 100 ve 50 TL’lik banknotların ön ve arka yüzlerine pkk’nın ilk silahlı eylemlerinin tarihi olan 15 Ağustos baskıları yapıldı.Devleti hiçe sayan banknotlar kamuoyunda geniş çaplı bir infiale neden oldu.

200 TL 15 ağustos baskısı

Van’da gündeme oturan olay, terör örgütü PKK’nın 15 Ağustos 1984 tarihinde gerçekleştirdiği Eruh ve Şemdinli saldırılarına atıfta bulunulan bir tarih damgasının, 200 TL, 100 TL ve 50 TL’lik banknotların üzerine basılmasıyla ortaya çıktı.

pkk’nın ilk saldırılarını simgeleyen bu tarihin banknotlarda yer alması, terör propagandası olarak değerlendirildi ve sosyal medyada büyük bir öfkeye yol açtı.

Olayın sosyal medyada hızla yayılmasıyla birlikte, birçok kullanıcı duruma tepki gösterdi.Emniyet, Jandarma, Adliye ve İstihbarat Uyuyor mu? diyerek tepkilerini yüksek tonda dile getirdiler.

Duyarlı vatandaşlar, bu olayın devlete karşı açık bir meydan okuma olduğunu belirtti, durumun artık terör propagandası değil, resmen devleti hiçe saymaktır.” ifadelerini kullanılarak, yaşanan olayın ciddiyetine dikkat çektiler.

Resim

Kaynak: ONGUN HABER