Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 17 partinin seçime girme yeterliliğine sahip olduğuna karar verdi. Geçen yıl 15 olarak açıklanan parti sayısı bu yıl Genç Parti ile Muhafazarak Yükseliş Partisi'nin (MYP) eklenmesiyle  17'ye yükseldi.

YSK kararına göre seçime girme yeterliliğine sahip partiler şunları: İYİ Parti, AK Parti, Anavatan Partisi, BTP, BBP, CHP, DP, DSP, Genç Parti, HDP, Hürdava Partisi, MHP, MYP, Saadet Partisi, TKP, Vatan Partisi ve Yeniden Refah Partisi. 

Ali Babacan'dan 'tasarruf' göndermesi Ali Babacan'dan 'tasarruf' göndermesi

Eski Başbakanlardan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nin mayıs ayında, DEVA Partisi'nin ise haziran ayında yeterliliğe sahip olması bekleniyor.
Siyasi Partiler Yasası'nın 36. maddesine göre, bir siyasi partinin seçime katılabilmesi için, "İllerin en az yarısında (41 il) seçim gününden en az 6 ay önce teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya TBMM'de grubunun (en az 20 milletvekili) bulunması" gerekiyor.

Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay ve Saadet Partisi eski Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak erken seçim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Günay, 2022 haziran ayından önce erken seçim beklediğini söyledi.

TV5 Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Ali Kayacı’nın sunduğu Buluşma Noktası programına katılan Saadet Partisi eski Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’de 2023’ten önce erken seçim olacağını söyledi.16 Nisan 2017’de yapılan referandumla anayasada yapılan değişikliğe dikkat çeken Kamalak ve Günay, anayasanın 116. maddesinde yer alan, “Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir” ifadesi gereğince, seçimin 2023’ten önce yapılacağını söyledi. 
 

Editör: Haber Merkezi